UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), her çocuğun, özellikle de en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışır. 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile 190 ülkede güçlü bir varlığa sahiptir.
UNICEF, Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında onaylanan Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda, uluslararası topluluğun çocuklara verilen sözleri yerine getirmesi için çaba gösterir.
Çocuk sağlığı, eğitim, çocukların korunması, anneden çocuğa geçen HIV & AIDS, temiz suya erişim, beslenme ve çocukların yaşamlarını etkileyen kararlara katılmalarına olanak sağlamak olmak üzere 7 ana önceliğe yönelik uzun vadeli, uluslararası gelişim programları yürütür. Kriz ve acil durum zamanlarında çocuklara destek ve koruma sağlayarak insani yardım çalışması yapar. UNICEF’in çalışmaları bireylerin ve kurumların gönüllü katkılarıyla destekleniyor.
Çocuk Haklarına Dair Sözleşme için lütfen tıklayın.
Misyon beyanını okuyun.
UNICEF Türkiye’de ne yapıyor?
Türkiye’de çocuk haklarını desteklemek ve bireyler ile özel sektörden kaynak geliştirmek için çalışan UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve çocuk refahıyla ilgili kilit alanlarda sahada çalışmalar yürüten UNICEF Türkiye Ülke Ofisi bulunuyor.
UNICEF Ülke Ofisi hükümetle görüşülen, üzerinde anlaşılan ve imzalanan bir Ülke Programı temelinde faaliyet gösteriyor.
UNICEF, ülkemizdeki çocukların durumuna göre hükümetimizle birlikte belirlediği uzun vadeli programlarını TBMM, bakanlıklar, devlet kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve araştırma kurumları, sivil toplum, medya ve bizzat çocuklar ile birlikte çalışarak yürütüyor.
Güncel Türkiye ülke programını ülke ofisimizin web sitesi www.unicef.org/turkey/'den inceleyebilirsiniz.
UNICEF Türkiye Milli Komitesi ne yapıyor ?
UNICEF Türkiye Milli Komitesi, sanayileşmiş ülkelerde kurulu olup tüm dünyada UNICEF programları için fon sağlayan ve tüm çocuklar için daha iyi bir dünyanın mücadelesini veren 33 Milli Komiteden biridir. UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin amacı, Türk ve dünya çocuklarının ihtiyaçları ile ilgili kamuoyu bilinci oluşturmak ve özel sektör, gönüllü kişi ve gruplarla işbirliği yaparak, bağış toplayarak, UNICEF lisanslı ürünler satarak UNICEF'in yaptığı çalışmalara yardım etmektir.
UNICEF’in çalışmaları gönüllü katkılarıyla destekleniyor. Kurumun finansmanının yarıya yakını UNICEF Milli Komiteleri ve ülke ofisleri tarafından özel sektör ve bireylerden toplanıyor, kalanı devletler ve devletlerarası kurumlardan sağlanıyor.
UNICEF Milli Komitesi nasıl kaynak geliştirir ?
Kurumsal Bağışlar Firmaların UNICEF’i destekleyebileceği, işbirliği yapıp çocukların sağlığı ve eğitimine katkıda bulunabileceği çeşitli yollar bulunuyor.
Bireysel Düzenli Bağış Tek seferlik bağışla bir çocuğa desteğiniz günlerle sınırlı kalırken, düzenli bağışınızla bir çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyüp serpilmesini, düzenli eğitim görüp hayatta kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlarsınız. Bu sebeple düzenli bağışçılarımız ihtiyaç sahibi çocuklarımız için adeta bir ebeveyn gibidir. Ayrıca düzenli bağışınız sayesinde UNICEF, sürekli değişen ihtiyaç alanlarına daha çabuk erişebilme esnekliğine sahip olur.
► Yüzyüze Çalışmaları: UNICEF Türkiye Milli Komitesi UNICEF’e düzenli destekçi kazandırmak amacıyla İstanbul ve İzmir'de Yüzyüze ekipleriyle çalışıyor. Yüzyüze ekibinin sokaklar, festivaller, fuarlar ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde UNICEF'in özellikle acil durumlarda en zor şartlarda olan çocuklara ulaşması mümkün oluyor. Daha fazla bilgi ve UNICEF Yüzyüze ekibine katılmak için tıklayınız.
► Telefonla Bağış: 0212 252 5382'den bize ulaşarak bağışınızı yapabilirsiniz.
Bireysel Tek Seferlik Bağış UNICEF programlarına ya da acil durum kampanyalarına telefonla, online ya da sms aracılığıyla bağış yaparak, Hayat Veren Hediyeler bağışlayarak da UNICEF'e destek verebilirsiniz.
Düzenli bağışçılarımızdan Yılmaz Naci Aslan, UNICEF Yüzyüze ekibinden Helin Delal Yıldırım ile Beşiktaş Çarşı'da karşılaştı.
Fotoğraf: ©UNICEF/2018/Deniz
© UNICEF/UN08247/Khuzaie